Foto Jan Schaareman siert gemeentegids Peel en Maas

Print
Foto Jan Schaareman siert gemeentegids Peel en Maas

De winnende foto. Afbeelding: Jan Schaareman

Noord-Limburg / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Peel en Maas heeft de afgelopen maanden massaal de fotocamera ter hand genomen. Op de oproep om fotomateriaal voor de gemeentegids 2019 kwam een recordaantal van 306 foto’s binnen.

„De jury is blij met de hoge kwaliteit van de foto’s en wil ze zo breed mogelijk gaan inzetten bij activiteiten en presentaties”, stelt de gemeente. „Ook foto’s die niet in de prijzen zijn gevallen, kunnen door de gemeente worden gebruikt als beeldmateriaal.”

De eerste prijs is gewonnen door Jan Schaareman uit Egchel. Deze foto staat ook op de kaft van de nieuwe gemeentegids. Een foto van de belevingstuin in Egchel, waar kinderen van IKC De Kemp plantjes poten met vrijwilliger Piet Delissen.

De tweede prijs is voor Annemie de Wijk uit Helden met een foto van de zonsondergang over de aspergebedden van de Zandberg in Helden.

Foto Jan Schaareman siert gemeentegids Peel en Maas
Tweede prijs. Foto: Annemie de Wijk

De derde prijs gaat naar Amabile Lena uit Baarlo. Zij maakte een foto van het Internationaal Beeldhouwsymposium ‘Baarlo Steengoed’ dat afgelopen juni werd gehouden en waar zes beeldhouwers bij kasteel d’Erp een grote natuursteen bewerkten tot een sculptuur. Op de foto is beeldhouwer Hiroyuki Asano uit Tokyo aan het werk. De beeldhouwwerken worden in 2019, ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van Baarlo, aangeboden aan de Baarlose gemeenschap.

Foto Jan Schaareman siert gemeentegids Peel en Maas
Derde prijs. Foto: Amabile Lena