Drie jaar cel voor tbs-er die begeleidster verkrachtte

Print
Drie jaar cel voor tbs-er die begeleidster verkrachtte

Afbeelding: Le Giesen

Oostrum - De rechtbank in Roermond heeft de 31-jarige tbs-er die in mei een medewerkster van De Rooyse Wissel verkrachtte vrijdag veroordeeld tot drie jaar cel en dwangverpleging.

Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Gewond
De man uit Bergen op Zoom had al bekend dat hij zich in de Oostrumse kliniek had vergrepen aan zijn persoonlijke begeleidster. De jonge vrouw raakte door de verkrachting gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Zij is sindsdien arbeidsongeschikt en lijdt aan angsten.

Woede
Hij had even daarvoor te horen gekregen dat hij geen medewerksters meer mocht knuffelen. Uit woede hierover verkrachtte hij haar met de woorden: "Dat krijg je ervan", aldus de rechtbank.

De man lijdt aan meerdere stoornissen en werd al enkele jaren in de kliniek behandeld. Hij was bijna uitbehandeld en zou op korte termijn worden overgeplaatst naar een project voor begeleid wonen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen