Vrijgesproken Engels helpt Roda langs pover Telstar

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft zich vrijdagavond enigszins gerevancheerd voor de nederlaag tegen MVV. In een akelig leeg Parkstad Limburg Stadion werd een zwak Telstar met 3-0 verslagen.

Mario Engels, wiens rode kaart ’s ochtends werd geseponeerd, was met twee treffers meteen weer belangrijk voor zijn ploeg.

Toeschouwers
Roda kwam in een weinig sprankelende eerste helft met wat fortuin op voorsprong. De 6192 bezoekers, het laagste toeschouwersaantal in vele jaren, zagen na een dik half uur dat een vrije trap van Engels door alles en iedereen werd gemist en zo in de verre hoek verdween: 1-0. Diezelfde Engels zette Roda vlak voor rust vanaf de strafschopstip op 2-0.

Paulissen
Na rust kwam Roda een stuk beter uit de startblokken. Invaller Mitchel Paulissen, die op de bank moest beginnen omdat hij zich vorige week liet gaan nadat hij gewisseld werd, tekende uit een vrije trap voor de 3-0. Het was voor de sterk uitgedunde Roda-aanhang het teken om nog eens vol achter de ploeg te gaan staan. Livio Milts was vanuit een vrije trap nog dichtbij de 4-0, maar zijn schot raakte de paal. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: