Orde van de Gulden Humor uitgereikt aan Frans Timmermans

Print
Orde van de Gulden Humor uitgereikt aan Frans Timmermans

Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Eygelshoven - Eurocommissaris Frans Timmermans (57) uit heeft zaterdagmiddag de Orde van de Gulden Humor ontvangen in Eygelshoven.

De Orde werd uitgereikt door Raymond Vlecken, voorzitter van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge en burgemeester van Landgraaf.

Vlecken: “Ik ken de reacties op sociale media. De Gulden Humor uitreiken aan een politicus, dat kan toch niet? Politiek kan niet leuk zijn, dat heeft niets met humor te maken. Leef luuj, de politiek is tegenwoordig het walhalla voor de vastelaovend. Daar kan geen buutte tegen op.”

Bekijk een fotoreportage op Facebook bij De Limburger Vastelaovend

Motiveren
“Frans, je hebt zoveel onderscheidingen, maar daar ontbreekt er één bij: die van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge. Omdat je mensen weet te verbinden, te motiveren, precies het juiste weet te zeggen op de precies de juiste momenten. Dat is precies waar wij ook voor staan.” En zo voegt Vlecken met een dikke knipoog en grote lach toe: “Vanaf nu weten wij als SLV ons ook verzekerd van dikke subsidies, van een eigen SLV-ambassade in Brussel, het geld springt straks van de plinten af.”

Sinds 1962
De Orde wordt sinds 1962 als hoogste Limburgse vastelaovesorde door de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge uitgereikt aan kandidaten die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van de “levensblijheid, humor of de vastelaovend.”

Dankwoord
In een kort dankwoord zei Timmermans: “Tja, heb ik humor? Luister: als je lid bent van de PvdA, werkt in Brussel en dan ook nog fan bent van Roda...als je dan geen humor hebt... Maar lach vooral om jezelf. Dat is het beste dat er is.”