Nieuwe bibliotheek geopend in Bergen (met Lieke-Martenszaal)

Print

De Lieke-Martenszaal in de nieuwe bibliotheek. Afbeelding: Lé Giesen

Bergen - Bergen heeft een nieuwe bibliotheek. Wethouder Frans Pekema (VVD) verrichtte zaterdagmiddag de officiële opening.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor de nieuwe bieb in Den Asseldonk kon worden geopend. De bieb zat 2,5 jaar in een noodonderkomen, twee jaar langer dan de bedoeling was.

Alle zeilen
Daarna ging de producent van de inrichting failliet en moesten alle zeilen bij worden gezet om de inventaris naar Bergen te krijgen. Tot de laatste minuut is zaterdagmiddag gewerkt om de bieb gereed te krijgen. Cyril Crutz van Biblioplus wordt daar niet zenuwachtig van. Crutz: “Dat zijn de mooiste momenten.”

De bieb in Bergen is meer dan een boekenuitleen. Het is een plek waar kennis en kunde gedeeld kunnen worden. Crutz: “We leven in een tijd waarin meedoen en meer zelf doen de norm is. Maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk.”

Lieke Martens
Een zaal heeft de naam Lieke-Martenszaal gekregen, met toestemming van de stervoetbalster uit Bergen. Crutz is blij dat Lieke haar naam wil verbinden aan de bieb. Crutz: “Lieke staat voor ‘meer uit jezelf halen’. Wat is er mooier dan Lieke Martens als symbool van deze bieb te hebben?”