Fortuna in linkerrijtje na klinkende zege op Heracles

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles met overtuigende cijfers gewonnen: 3-0.

Het verrassend hoog geklasseerde Heracles maakte geen moment aanspraak op meer. Door de zege nestelt Fortuna zich in elk geval tot zondagmiddag in het linkerrijtje.

Na een aftastende openingsfase kreeg de thuisclub na een dik kwartier een strafschop. Branislav Ninaj werd uit balans gebracht door Heracles-goalie Janis Blaswich. Mark Diemers benutte de penalty: 1-0.

Verlengd
Nadat keeper Alexei Koselev namens Fortuna een doelpunt van Kristoffer Peterson verijdelde, vergrootte Finn Stokkers de marge. Een hoekschop van Diemers werd verlengd door Lisandro Semedo en met de uitgestoken dikke teen binnengeprikt door Stokkers.

Een dubbele wissel bij de Almeloërs moest het tij doen keren voor de gasten. Eén keer ontsnapte Fortuna toen niemand van Heracles de bal het laatste zetje wilde geven. Daarna werd de wedstrijd snel in het slot gegooid door Ahmed El Messaoudi, die met een schuiver over het natte gras de uiterste hoek vond en er 3-0 van maakte.

Weergaloos
Na een weergaloze voetbeweging van Lazaros Lamprou leek Stokkers er nog 4-0 van te maken. Zijn inzet met het hoofd werd door Blaswich van de doellijn gehaald.

Fortuna klimt door deze zege naar de negende plek, met 16 punten uit dertien duels.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: