Dronken bestuurder rijdt in tegengestelde richting door Roertunnel tijdens politieachtervolging

Print
Echt / Sint Joost / Sint Odiliënberg / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - De politie heeft zaterdag- op zondagnacht een bestuurder aangehouden na een achtervolging, waarbij de man zelfs tegen het verkeer in reed door de Roertunnel.

Een 19-jarige man uit Echt negeerde iets na vier uur bij de oprit van de A73 in Sint Joost een stopteken en sloeg op de vlucht. Zijn rijgedrag was een patrouille opgevallen.

Spookrijder
Tijdens de vluchtpoging reed hij in zijn personenauto, een Volkswagen Golf, bij Maasbracht de A73 op en ging hij in noordelijke richting door de Roertunnel. Daarna keerde hij zijn auto op een afrit en vervolgde hij zijn weg tegen het verkeer in. Daarbij raakte hij een andere auto, maar niemand raakte gewond. Een politiewoordvoerder laat weten dat het 'te snel ging' om de snelweg in zuidelijke richting af te sluiten.

Hij verliet zijn auto ter hoogte van Sint Odiliënberg op de vluchtstrook. Met de hulp van een politiehond, is hij later niet ver van de A73 in Sint Odiliënberg aangehouden. De man zit vast. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De politie is bezig met het onderzoek en roept getuigen van het rijgedrag op zich te melden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen