VVV met tien man in slotminuut naast AZ na ingrijpen VAR

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

VVV heeft zondag in het duel om de vierde plek in extremis tegen AZ gelijkgespeeld: 2-2. Het slotoffensief van de thuisploeg bracht via Patrick Joosten in de extra tijd de verlossende gelijkmaker na ingrijpen van de VAR.

VVV stond op dat moment met tien spelers in het veld, na de rode kaart voor Van Ooijen vanwege een te late tackle.

Paal
In de eerste helft stapelde VVV de fouten snel opeen. Al in de tweede minuut mocht Albert Gudmundsson van Axel Borgmann doorlopen. Diens schot raakte de paal en de rebound werd maar net gemist. Zes minuten later was het alsnog raak. Teun Koopmeiners benutte een strafschop.

Arbiter Jeroen Manschot had voor die beslissing de VAR nodig na een overtreding van Jerold Promes. Nadat in de dertiende minuut Danny Post naar de kant moest met een spierblessure, was bij VVV even de organisatie zoek. Oussama Idrissi profiteerde in de vijftiende minuut: 0-2. Pas na een half uur gaf VVV een teken van leven. Ralf Seuntjens stuurde Penny Mlapa weg: 1-2. 

Dreiging
Na rust drong VVV meer en meer aan. Het overwicht van AZ verdween stukje bij beetje. Kansen uitspelen was echter het probleem voor de Venlonaren. Met de constante dreiging van Idrissi in het achterhoofd durfde de thuisploeg niet echt voluit te gaan, op jacht naar de gelijkmaker. Het overwicht was er, maar het vernuft ontbrak. In de slotfase kreeg invaller Peter van Ooijen nog terecht rood voor een te late tackle.

In letterlijk de laatste minuut had arbiter Manschot opnieuw de VAR nodig. Nu om te zien dat Joosten niet uit buitenspelpositie had gescoord.