Triatlete naar rechter na diskwalificatie Ironman Maastricht

Print
Triatlete naar rechter na diskwalificatie Ironman Maastricht

Els Visser bij de finish van de Ironman Maastricht. Afbeelding: Harry Heuts

Triatlete Els Visser sleept Ironman voor de rechter. De 28-jarige Utrechtse wil haar diskwalificatie in de Ironman Maastricht ongedaan maken.

Visser won in augustus de triatlon, die tevens als Nederlands kampioenschap gold, maar ze miste in het zwemonderdeel een boei. Op de dag zelf werden er geen protesten aangetekend en kreeg Visser de overwinning toebedeeld, maar weken later maakten enkele atleten bezwaar.

Verkeerd gezwommen
De Nederlandse triatlonbond verwees de bezwaren door naar de Ironman-organisatie, die besloot Visser te declasseren. De triatlete stelt dat zij verkeerd zwom op aanwijzingen van de organisatie.

“Mijn team heeft na de diskwalificatie niet stil gezeten en kijkt naar verschillende mogelijkheden om mijn titel terug te krijgen. Samen doen we nu een oproep en vragen we om getuigen.”

Wanneer het kort geding plaatsvindt, is nog niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen