Raad niet kritisch genoeg: lid Rekenkamer stapt op

Print
Raad niet kritisch genoeg: lid Rekenkamer stapt op

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk - Het ontbreken van een kritische behandeling in de Nederweertse gemeenteraad van het laatste onderzoek van de Rekenkamer, heeft commissielid Ron Kessels doen besluiten zijn functie neer te leggen.

Onderzocht is het mislukken van de fusie tussen sociale werkvoorzieningen Risse en Westrom. Door traagheid van de betrokken partners mislukte het fusieproces, concludeerde de Rekenkamer.

Groot meningsverschil
„Ons rapport legde een groot meningsverschil bloot tussen college en Rekenkamer”, stelde Kessels dinsdagavond toen hij in der raadsvergadering zijn ontslag toelichtte. Hij duidt hiermee op toenmalig wethouder Henk Geraats die in oktober nog zei dat de fusie prima liep terwijl de betrokken partners er toen al geen vertrouwen meer in hadden. „Daar is slechts door één raadslid vragen over gesteld, waar ik een kritische behandeling had verwacht.

Aparte bijeenkomsten
De gemeente Nederweert gaat nu aparte bijeenkomsten organiseren om de onderzoeken die op verzoek van de gemeenteraad door de Rekenkamer worden gedaan, uitvoerig te bespreken. Voor Kessels, sinds 2010 lid van de Rekenkamer, moet een opvolger worden gezocht.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen