Grote uitslaande brand in Venlo legt twee bedrijven volledig in de as

Print
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg - Aan de Voltastraat in Venlo is zondagnacht een grote brand uitgebroken in een bedrijfsloods van Bas Bosch, leverancier van dakkapellen. Niemand raakte bij de brand gewond.

De melding van de brand op bedrijventerrein Venlo Trade Port kwam even voor één uur.

Het dakkapellenbedrijf is gevestigd in een grote bedrijfsverzamelloods op het industrieterrein dat ligt langs de spoorlijn naar Eindhoven. Het naastgelegen pand, een dakdekkersbedrijf waarin natuurstenen lagen opgeslagen, is ook volledig verwoest. 

Richting woonwijk
De hulpdiensten rukten massaal uit om het vuur te bestrijden De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand. Zes bluswagens werden naar de brandhaard gestuurd. Ook is een hoogwerker ingezet.

De vlammen sloegen metershoog uit het gebouw. De rook dreef af in de richting van de woonwijk Klingenberg. 

Meetploegen
De brandweer zette meetploegen in om eventuele schadelijke stoffen in de directe omgeving te kunnen meten. Daaruit is gebleken dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel werden er drie woningen in de buurt ontruimd. Uit voorzorg werden de bewoners van drie woningen geëvacueerd. Zij werden tijdelijk ondergebracht bij bekenden, en een aantal vonden onderdak in een nabije horecagelegenheid. Naar verwachting kunnen alle bewoners binnenkort naar huis. Tot die tijd zorgt de gemeente voor een tijdelijke, andere opvanglocatie.

Naast het pand waar de brand uitbrak, is een autobedrijf en metaalbedrijf gevestigd. Waardevolle auto's die daar stonden, zijn weggehaald om te voorkomen dat er schade zou ontstaan. In deze gebouwen is wel rook-,  en waterschade ontstaan.

Rond 05.00 uur werd het sein 'brand meester' afgegeven. De brandweer is gestart met nabluswerkzaamheden. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Opvallend is dat de afgelopen maanden al meerdere branden zijn uitgebroken op bedrijventerreinen in Venlo. 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu