Mumford & Sons tweede headliner op Pinkpop

Print

Mumford & Sons Afbeelding: EPA

Landgraaf - De populaire Britse folkrockband Mumford & Sons is de tweede headliner die de 50ste editie van Pinkpop 2019 afsluit. Nadat Jan Smeets al eerder Fleetwood Mac wist te strikken, maakte hij maandagochtend op 3FM bekend dat Mumford & Sons ook toegevoegd wordt aan de line up.

De Britse folkrockers waren niet de enige namen die Smeets onthulde op de radio. Ook George Ezra en Tenacious D zijn volgend jaar te zien op het jubilerende festival in Landgraaf. De 50ste editie van Pinkpop valt volgend jaar tegelijkertijd met Pinksteren op 8, 9 en 10 juni 2019.

Springsteen
Mumford & Sons was zeven jaar geleden voor het laatst op Pinkpop te zien en werd toen door Bruce Springsteen uitgenodigd om met hun een nummer samen te spelen. De band bracht afgelopen november het nieuwe album ‘Delta’ uit. De Britten braken in 2009 door met hun album ‘Sigh No More’ met daarop hits zoals ‘Little Lion Man’ en ‘The Cave’. In mei 2019 staat de band eerst nog in een uitverkochte Ziggo Dome, daarna als dagafsluiter op Pinkpop.   

Lees ook: Fleetwood Mac sluit vijftigste editie van Pinkpop af

George Ezra
Singer-songwriter George Ezra is ook geen onbekende op Megaland. De Brit brak in 2014 door met zijn single ‘Budapest’ en speelde een jaar later op Pinkpop. Zijn recente hit ‘Shotgun’ voerde wekenlang de hitlijsten aan.

Tenacious D
Tenacious D is een duo bestaande uit de muzikanten en acteurs Jack Black (bekend van onder meer Jumanji, The School of Rock) en Kyle Gass (speelde mee in de film Elf). Zij maken hun debuut in Landgraaf. De twee leerden elkaar in Los Angeles kennen bij een theatergroep en besloten samen een band te vormen. De band brengt een mix van comedy en hardrock met heavy metal invloeden, waarbij ze alles spelen op hun akoestische gitaren.

Onlangs brachten Black en Gass samen nog een geanimeerde serie en bijhorend album uit onder de noemer Post-Apocalyptico. Bij het grote publiek is de band vooral bekend met het nummer ‘Tribute’, waarbij Dave Grohl (Foo Fighters) als de duivel te zien is in de clip.

De kaartverkoop voor de 50ste editie van Pinkpop start 16 maart.