Golde Kaetel uitgereikt aan kindervakantiewerk Steyl

Print
Golde Kaetel uitgereikt aan kindervakantiewerk Steyl

Voorzitter Miriam Joosten-Bessems ontvangt de oorkonde uit handen van Ruud Leurs, voorzitter van de Kaetelaers. Afbeelding: Bart Douben

Steyl / Noord-Limburg -

De Golde Kaetel, de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging De Kaetelaers uit Steyl, is afgelopen zaterdag uitgereikt aan Stichting Kindervakantiewerk Steyl.

Golde Kaetel uitgereikt aan kindervakantiewerk Steyl
Miriam Joosten-Bessems toont de plaquette. Foto: Bart Douben

Deze lokale vrijwilligersorganisatie heeft al bijna vijftig jaar een belangrijke plek binnen de Steyler gemeenschap. KVW Steyl organiseert elk jaar in de zomervakantie een activiteitenweek voor kinderen uit Steyl en inmiddels ook andere delen van de gemeente. Ondanks de beperkte subsidie slaagt de stichting er steeds weer in door zelfwerkzaamheid en met hulp van sponsors de deelnamekosten zo laag mogelijk te houden, waardoor ook anno 2018 iedereen kan meedoen.

Laagdrempeligheid was bij de oprichting ook het uitgangspunt; de KVW-week was aanvankelijk bedoeld voor kinderen die zelf niet op vakantie konden gaan. Veel inwoners van Steyl bewaren mooie herinneringen aan het kindervakantiewerk. Een groot aantal is in het verleden ook actief geweest als leider of vrijwilliger.