Waardering voor bouwers clublokaal Jong Nederland Bergen

Print
Waardering voor bouwers clublokaal Jong Nederland Bergen

Veertien bouwers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Bergen / Aijen / Nieuw-Bergen / Noord-Limburg / Afferden / Siebengewald / Well / Wellerlooi / Heukelom / Knikkerdorp -

Het clublokaal van Jong Nederland Bergen op sportpark Venhorst bestaat 15 jaar. Reden voor een jubileumfeestje. Niet alleen voor bestuur en leden maar ook voor de bouwers. Zij hebben er in de jaren kort na de eeuwwisseling voor gezorgd dat ‘t Degensven gebouwd kon worden.

Circa 45 vrijwilligers hebben in 2002 maandenlang de handen uit de mouwen gestoken om Jong Nederland Bergen in 2003 aan een nieuw onderkomen te helpen. Het voormalige clublokaal De Vennen waar Jong Nederland Bergen ruim 40 jaar heeft vertoefd moest wijken ten gunste van ESG Den Asseldonk. Alle gebruikers moesten van de gemeente toen zo veel mogelijk onderdak vinden in die nieuwe gemeenschappelijke accommodatie aan de Jeroen Boschstraat in Bergen. Ook Jong Nederland heeft daar nog een jaartje gezeten om de nieuwbouwperiode van ‘t Degensven te overbruggen.

Vlag in top

Maar op 23 juni 2003 kon de vlag in top en onthulde burgemeester Klaverdijk de naam van de nieuwe blokhut. De eerste burger sprak toen ook zijn waardering uit voor dit huzarenstukje dat zonder financiële steun van de gemeente door bestuur, leden en vrijwilligers was gerealiseerd. Met de woorden: „Dit is een van de beste projecten in de gemeente Bergen”, sprak Klaverdijk toen zijn waardering uit voor het vele werk dat was verricht.

Vijftien jaar na dato waren de bouwers uitgenodigd om samen met bestuur en leden onder een hapje en een drankje terug te kijken op die periode. Leden konden verder op dit jubileumfeest deelnemen aan een vossenjacht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen