Maastricht Bereikbaar wijst met actie op belang opgepompte banden

Print
Maastricht Bereikbaar wijst met actie op belang opgepompte banden

In de parkeergarage van het Mecc werden banden gecontroleerd op juiste spanning. Afbeelding: Maastricht Bereikbaar

Maastricht / Itteren - Bezoekers die zondag 25 november per auto naar Jumping Indoor Maastricht kwamen, werden verrast door een team dat de banden van de geparkeerde auto's op de juiste spanning bracht. Stichting Banden op Spanning pompt deze winter op tal van publiekslocaties extra lucht in de banden, zodat er minder brandstof wordt verbruikt en er minder schade is aan het milieu.

Een team van Stichting Banden op Spanning en het mobiliteitsplatform Maastricht Bereikbaar waren zondag 25 november aanwezig in de parkeergarage van het Mecc, waar de slotdag van het paardenconcours JIM plaatsvond. Auto's werden desgewenst op de juiste bandenspanning gecontroleerd. Banden met te weinig lucht werden opgepompt.

Automobilisten kregen bij het binnenrijden van de parkeergarage een flyer die ze achter de voorruit op het dashboard konden leggen ten teken dat ze toestaan dat hun banden gecheckt worden. 

Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de auto's in Nederland met onderspanning in de banden rijdt. Dat leidt tot extra brandstofverbruik en onnodige extra luchtvervuiling. Rijden met banden op goede spanning is behalve beter voor de portemonnee ook  veiliger.

De eerstvolgende banden-oppomp-actie is dinsdag 27 november bij Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, enkel voor medewerkers. Het bandenteam staat zaterdag 15 december van 9.30 tot 17.00 uur op de parkeerplaats bij station Maastricht Noord.

Maastricht Bereikbaar meldt dat er deze winter meer lokaties in de regio Zuid-Limburg zullen volgen waar banden gratis worden gecontroleerd en zonodig opgepompt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen