LVO-topman Postema legt functie per direct neer

Print
LVO-topman Postema legt functie per direct neer

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren - André Postema, voorzitter College van Bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, legt op verzoek van de Raad van Toezicht per direct zijn functie neer. Ook voorzitter Jan Schrijen van de Raad van Toezicht treedt per direct terug.

De positie van Postema stond al geruime tijd onder druk. Het heeft er alle schijn van dat het inspectieonderzoek naar het VMBO-debacle de nagel aan zijn doodskist is geworden. In een mededeling aan het personeel van LVO wordt gewag gemaakt van de nodige geconstateerde tekortkomingen.

Verantwoordelijkheid
,,De Raad van Toezicht en het College van Bestuur hebben daarom hun verantwoordelijkheid genomen door allereerst de problemen zo goed mogelijk op te lossen en de verdere verbeteringen in gang te zetten. Als laatste stap in dit proces treden de beide voorzitters af”, aldus de mededeling.

De functie van Postema wordt voorlopig waargenomen door Nico de Vrede, op dit moment interim-lid van het College van Bestuur. Op korte termijn wordt ook een nieuwe voorzitter Raad van Toezicht aangesteld.

Lees ook: Postema haalt uit naar Inspectie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee