Eerste inspraaktop met burgers in Limburg

Print
Eerste inspraaktop met burgers in Limburg

Afbeelding: De Limburger

Welke koers zou Limburg moeten varen op het gebied van veiligheid, milieu of toerisme? Wat kan de provincie doen om haar burgers gezonder te maken? Maandagavond praten een paar honderd burgers mee over thema’s die zij zelf belangrijk vinden voor de toekomst van Limburg tijdens de eerste Burgertop Limburg.

In drie voetbalstadions (in Parkstad Limburg Stadion van Roda JC, het Fortuna Stadion in Sittard en in De Koel van VVV in Venlo) komen ze tussen 16.00 en 20.00 uur bijeen om hun ideeën en verwachtingen te laten horen. 

Pilot
En dat is ook precies wat de Provinciale Staten met deze pilot wil: inwoners van Limburg een plek geven waar ze kunnen meedenken  over de toekomst en ze op die manier betrekken bij de besluiten die de provincie neemt.

Het initiatief voor de burgertop komt van Pvda-Statenlid Aleida Berghorst en werd unaniem gesteund. Berghorst zal - samen met onder meer gouverneur Theo Bovens - de drie locaties maandagavond bezoeken.

Van belang
Burgers die mee wilden denken en praten konden zich opgeven. Zo’n 4500 Limburgers zijn via een enquête ondervraagd welke thema’s zij belangrijk vinden. Welke dat precies zijn, wordt maandagavond bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de Provincie de plannen ook daadwerkelijk op de agenda zet en gaat uitvoeren.