Haelen niet goed, wel drie punten

Print
Haelen niet goed, wel drie punten

Joey Cuijpers hield zijn ploeg met fraaie reddingen op de been. Afbeelding: Hans Schreurs

Haelen - Zonder zelf tot groots voetbal te komen, heeft Haelen zondag drie belangrijke punten in de wacht gesleept. GSV’28 beet op sportpark Houtrust met 2-0 in het stof.

Aanhaken. Dat woord viel zondag voor aanvang tweemaal. Zowel bij Haelen als bij de gasten uit Genhout.

Somber
In het eerste geval betrof het aanhaken bij middenmoot. Voor GSV was de aansluiting met de subtop de inzet. Na de 2-0 staan beide ploegen, na negen duels, in punten gelijk. Beide stevig in de middenmoot. Missie geslaagd voor Haelen zou je dus denken. Niet dus. Na afloop was er bij de thuisploeg alleen vreugde over de drie punten. De wedstrijd zelf was er een om snel te vergeten. „De slechtste van het seizoen”, somberde trainer Patrick Wolters. „Allerbelabberdst.”

Slordig
Het is ook nooit goed in het Leudal. Na een paar schrikseconden -de eerste veelbelovende aanval van GSV werd wegens buitenspel afgevlagd- ontspon zich een gelijkopgaande strijd. De gasten hadden weliswaar een optisch overwicht, maar als het op kansen aankwam deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Het viel op dat de ploeg van trainer Wolters zich het hoofd niet meer zo snel op hol laat brengen. De eindpass ontbeerde echter nog te veel nauwkeurigheid. Meestal verdween de bal in de voeten van de tegenstander. Met een strafschop opende Haelen de score. Rick van der Linden werd in de punt van de zestien door Marco Thoma van GSV onder de voet gelopen. Joep Houben schoot -laag door het midden- raak. Na de hervatting kreeg de onrust -en daarmee het slechte spel en de overtredingen over en weer- de overhand.

Doelman Joey Cuijpers hield de thuisploeg met fraaie reddingen op de been. Aan de andere kant knalde Ken Gommans een afgeslagen bal hoog in de touwen: 2-0. De diverse vertragingstactieken die Haelen vervolgens een half uur toepaste, maakten het spel van de gasten nog slordiger dan het al de hele tweede helft was.