RKVB ten onder tegen Brevendia

Print
RKVB ten onder tegen Brevendia

Rob Verkoelen scoorde tweemaal voor RKVB Afbeelding: Archieffoto Jeroen Kuit

Baexem - Op sportpark Het Kerkveld heeft RKVB niet weten te winnen van Brevendia. De bezoekers uit Stramproy gaan door de 2-4 overwinning de ploeg uit Baexem voorbij op de ranglijst.

Brevendia begon als beste aan de wedstrijd. Eerst raakte Sil Jacobs met een kopbal nog de bovenkant van de lat. Even later scoorde aanvoerder Sil Wolters de openingstreffer. Hij schoot een strafschop koeltjes in de rechterhoek: 0-1. RKVB werd daarna gevaarlijker.

In de weg
De thuisploeg speelde voornamelijk op de counter en dat leverde twee kansen op voor topscorer Rob Verkoelen. Beide keren stond keeper Teun Steijvers in de weg. Na een uur spelen leek RKVB dan toch langszij te komen. Chris van Bilsen stond oog in oog met doelman Steijvers, maar in plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af op Verkoelen. Die kwam een teenlengte tekort.

Amper een minuut later kon Verkoelen de bal wél makkelijk binnen tikken: 1-1. Lang kon RKVB daar niet van genieten, want binnen tien minuten had Brevendia via Jeroen Teuwen en Sil Wolters de stand al naar 1-3 gebracht. Het slotoffensief van RKVB leverde nog een treffer op van topscorer Verkoelen (2-3), zijn negende van het seizoen. Gijs Linssen bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 2-4.