Matig Veritas blij met punt

Print
Matig Veritas blij met punt

Sjoerd Linssen, hier op een archieffoto, schoot de 1-0 binnen. Afbeelding: Jeroen Kuit

Neeritter - Een matig acterend Veritas bleef op eigen veld tegen laagvlieger Venlosche Boys steken op een gelijkspel: 1-1.

Lang leek de thuisclub, ondanks een zeer magere pot voetbal, tegen Venlosche Boys met de drie punten aan de haal te gaan. Tot een minuut voor het einde van de reguliere tijd stond de promovendus uit Neeritter met 1-0 voor. Toen verscheen de Venlose centrale verdediger Ruben Peulen alleen voor doel. Hij liet keeper Michael Petit kansloos: 1-1.

Pissig
Normaal gesproken is een ploeg die zo vlak voor tijd de winst uit handen geeft, enorm pissig. Nu waren de spelers uiteraard teleurgesteld, maar vooral gelaten. Trainer Marcel Jansen van Veritas verwoordde het uitstekend. „We hebben te weinig greep gehad op de wedstrijd. Ons spel was heel erg onrustig. Te veel balverlies Nu bleek wel dat de afwezige spits Koen Stoop met zijn balvastheid een sleutelrol in ons spel heeft.”

In de eerste helft begon Veritas nog vrij aardig. Niels Geeraths lobde in de eerste minuut een bal naast, Siebe Vries kwam bij een voorzet van diezelfde Geeraths een teenlengte tekort bij de tweede paal. Na een kwartier viel de openingstreffer. Verdediger Sjoerd Linssen schoot een afgeslagen corner vanaf de zestien binnen: 1-0. Het spel vervlakte vervolgens aan beide kanten. Kansen werden nauwelijks uitgespeeld.

De beide keepers moesten elk éénmaal in actie komen.

Beslist
Na de rust had de thuisclub nog even het initiatief. Een kogel van Sjoerd Zuthof vloog net over. Uit een corner ging een kopbal van Sjoerd Linssen naast. Als toen de 2-0 gevallen was, dan was de wedstrijd beslist geweest.

Nu zetten de gasten een fel offensief in. Veritas kon zich daar nauwelijks aan ontworstelen. De ploeg kon de bal zelden in de eigen gelederen houden om zo gevaarlijke counters te lanceren. De lange halen naar voren haalden niets uit. De Venlose ploeg combineerde, ondanks een handvol invallers, beter, maar miste voor het doel scherpte. Zelfs in de vijf meter werd een open kans hoog overgeschoten. Veritas leek zijn vege lijf nog te redden. Tot die minuut voor tijd, toen Ruben Peulen de dik verdiende gelijkmaker scoorde. Het zegt veel over dit duel dat de beide treffers door centrale verdedigers gescoord werden.