floriade

Laarzen ‘lopen’ straks naar centrum

Print
Laarzen ‘lopen’ straks naar centrum

Plaatsing van de laarzenin 2016 bij de Maasboulevard. Links: Pii Daenen. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Noord-Limburg / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

De laarzen zijn gelapt. Ze keren begin volgend jaar terug in Venlo. Dat maakt Pii Daenen uit Belfeld, de maker van het kunstwerk, bekend.

De laarzen zijn gelapt. Ze keren begin volgend jaar terug in Venlo. Dat maakt Pii Daenen uit Belfeld, de maker van het kunstwerk, bekend. De reuzenlaarzen, populair bij het publiek om mee op de foto te gaan, krijgen een permanente plek voor het stadskantoor. Ze komen achter elkaar in de richting van de rotonde te staan, alsof ze naar het stadscentrum lopen.

Maasboulevard

Daenen heeft het werk, The Boots of the Hunter getiteld, gemaakt voor de Floriade. Na de wereldtuinbouwexpo in 2012 waren ze op verschillende plekken te zien. Tussen 2016 en 2018 stonden ze bij de Maasboulevard, ter vervanging van de Sfinx, het kunstwerk van Fons Schobbers dat vlak na de plaatsing afgebroken werd omdat het was gaan scheuren.

Vernield

Omdat er een nieuw werk van Schobbers komt, moesten de laarzen weg. Vlak voor het vertrek in mei van dit jaar werd één van de laarzen vernield, zodat die eerst hersteld moest worden. Dat is gebeurd. Bekeken wordt nog wel of ze gelakt moeten worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen