VIA cup: Schutters schieten niet met scherp

Print
VIA cup: Schutters schieten niet met scherp

Keeper Jordi Meisen maakt zijn rentree en voetbalt de laatste minuten ook mee. Afbeelding: Annemiek Mommers

Midden-Limburg / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

De schutters hadden het afgelopen weekeinde erg moeilijk. De zestien teams uit de regio produceerden slechts vijftien doelpunten, een voorlopig diepterecord. Maar liefst zes clubs kwamen niet aan scoren toe. Als de schutterij het lastig heeft, is dat veelal een verdienste van de defensies. Met twintig tegentreffers evenaarden zij het laagterecord van ronde vijf.

Ondanks dat laagterecord in scoren wonnen toch vijf teams. De hoogste score werd neergezet door vijfdeklasser RKSVN (3-1). Daarmee realiseerde de ploeg uit Neer zijn tweede zege van het seizoen. Slechts één schutter kwam boven het moyenne uit van één: Rob Verkoelen van RKVB. Zijn aantal bleek niet genoeg voor de winst voor de tot afgelopen zondag minst gepasseerde defensie van Baexem. Die kreeg er tegen Brevendia maar liefst vier om de oren. Dat werd niet de grootste verliesbeurt. Die incasseerde SVVH (1-6). Een fikse domper na de eerste overwinning van afgelopen week.

Matig voetbal

Om punten te pakken hoef je niet altijd geweldig te voetballen. Dat bewezen de twee hoogst spelende clubs uit deze regio Veritas en Haelen op hun eigen velden. Ze speelden zelfs hun slechtste wedstijd van het seizoen. Het leverde Veritas toch een punt op tegen laagvlieger Venlosche Boys. Heel lang leek een treffer van verdediger Sjoerd Linssen zelfs genoeg voor de winst. Een minuut voor tijd kwam de Venlose ploeg, overigens verdiend, alsnog langszij: 1-1. Ook Haelen liet thuis tegen het hoger geklasseerde GSV zeer matig voetbal zien. Door doelpunten van Joep Houben en Ken Gommans en enkele uitstekende reddingen van doelman Joey Cuijpers bleven de drie punten toch in Haelen: 2-0.

Verliesbeurt

De twee vertegenwoordigers uit de derde klasse liepen beide tegen een verliesbeurt op. De Baexemers stonden tot twintig minuten tijd nog op gelijke hoogte met Brevendia. In die slotfase ging de ploeg door de knieën (2-4). Ondanks die nederlaag staat RKVB veilig in de middenmoot. De positie van Hebes is minder rooskleurig. Na de nederlaag bij hekkensluiter Spaubeek (0-2), overigens ook pas in het laatste kwartier, staat de fusieploeg na de vierde nederlaag op rij nog maar een puntje boven de rode streep.

IJzersterk op eigen veld

In de vierde klasse blijft Linne (4C) op eigen veld ijzersterk. Na winst (2-1) bleef de ploeg met twee winstpartijen en drie gelijke spelen ongeslagen. Maasgouw zit met een tweede verliesbeurt op rij (bij Swentibold (0-1) in een dipje. In 4D bleef Horn na een doelpuntloos gelijkspel bij Roggel voor de vijfde week op rij ongeslagen, drie zeges, twee gelijke spelen. Beide ploegen hebben voorlopig een ruime marge naar de fatale laatste plekken. In 4E pakte RKESV na twee nederlagen een zeer verdienstelijk gelijkspel bij het bezoek aan de koploper van vorige week Lierop (1-1).

GKC/RKHVC dendert door

In de vijfde klasse liep koploper Heyhuysen bij het bezoek aan Eindse Boys tegen een pijnlijke nederlaag op (0-2). Heytse had de eerste kansen op een doelpunt, verzuimde die echter te benutten. En de ijzeren wet treedt dan in werking dat de tegenstander dat wel doet. Concurrent GKC/RKHVC daarentegen dendert door. Na de nipte winst bij Walburgia (1-0) bleef de fusieclub ook in zijn negende wedstrijd ongeslagen en staat op twee punten fraai tweede achter SVH.

Stand

De schutterij had het dus lastig. Alleen Rob Verkoelen (RKVB) scoorde twee maal. Met dat aantal komt hij op gelijke hoogte met de niet scorende leider Wouter Bergervoet (Heythuysen). Met negen treffers staan ze twee punten voor op het duo van GKC, Tim Beek en Danny Vleeshouwers. In het keeperklassement gaat eveneens een duo op kop. RKVB duikelde van de leiderspositie af. Die wordt nu ingenomen door Tim Suntjens (Linne) en Dennis Indekleef (GKC/RKHVC). Ondanks zijn nederlaag bleef Heythuysen wel leider in de VIAcup. GKC/RKHVC is echter genaderd tot vier punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Vrouwen voetballen uitstekend

De vrouwen deden het uitstekend met zes winnende en twee verliezende ploegen. Ze scoorden wel , royaal zelfs. Alleen Roggel vond het net niet. De overige zeven schoten maar liefst 24 keer raak. FC Maasgouw blijft maar winnen, nu de achtste zege in successie. Ook Linne bleef ongeslagen, al in negen duels, na winst in een doelpuntrijk treffen met Armada (5-3). RKVB blijkt thuis ijzersterk, de vierde winstpartij op rij (4-0) met de alleszeggende cijfers 15-0. In de VIAcup gaat FC Maasgouw, net als in de competitie, in beide klassementen aan de leiding.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen