Geld voor meer camera’s in Brunssum

Print
Geld voor meer camera’s in Brunssum

Boa’s zijn toezichthouders met extra bevoegdheden Afbeelding: Stefan Koopmans

Brunssum / Zuid-Limburg -

Brunssum trekt zestig mille uit om het toezicht in de gemeente uit te breiden.

Met het geld kan de gemeente bijzondere opsporingsambtenaren (boa’ s) 1500 uur extra inzetten, met name in de avonduren.

Promoveren

De gemeente heeft nu zes toezichthouders, waarvan er twee een boa-diploma hebben. Bestaande toezichthouders laten promoveren tot boa kost volgens burgemeester Gerd Leers tienduizend euro. Dat is aanzienlijk goedkoper dan nieuwe boa’s aanstellen. Bovendien kan het voor bestaande toezichthouders een kans zijn om te promoveren.

Klachten

Naast meer manuren voor toezichthouders wil Brunssum ook meer cameratoezicht. Er wordt nu incidenteel cameratoezicht ingezet in het centrum. Dat is volgens de gemeenteraad vaker nodig vanwege de klachten over overlast door met name jeugd.

Camera’s

De gemeente overweegt mobiele camera’s op meer plekken te gaan inzetten. Onder meer in het centrum van Treebeek, waar bewoners al langer klagen over hangjeugd. De overlast is weliswaar verminderd nadat de gemeente de jongeren had gevraagd een andere hangplek te kiezen, maar nog niet verdwenen. Ook in het centrum van Brunssum zou cameratoezicht nodig zijn, in dit geval om te zorgen dat het centrum aantrekkelijk blijft.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen