Ministerie: kennisgenomen van vertrek Postema

Print
Ministerie: kennisgenomen van vertrek Postema

Afbeelding: ANP/Jerry Lampen

Maastricht / Itteren - Het ministerie van Onderwijs heeft kennisgenomen van het vertrek van bestuursvoorzitter André Postema en toezichthouder Jan Schrijen bij scholenkoepel LVO. Een inhoudelijke reactie wil het departement pas geven na publicatie van een inspectierapport over het optreden van de bestuurders rond het examendebacle bij VMBO Maastricht.

Verantwoordelijk minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) liet eerder al wel doorschemeren dat hij de positie van Postema eigenlijk onhoudbaar vond. Maar de bewindsman wilde hem niet ontslaan voordat de Inspectie van het Onderwijs de kwestie goed had onderzocht. De toezichthouder brengt naar verwachting medio december verslag uit.

Lees ook: LVO-topman Postema legt functie per direct neer

Opvolging
Postema en Schrijen hebben met hun vertrek alvast een voorschot genomen op dat rapport. Het is volgens het ministerie ,,belangrijk voor het onderwijs in Limburg'' dat zo snel mogelijk goede opvolgers worden benoemd voor de twee vertrokken bestuurders.

Postema stapte na druk uit zijn partij eerder op als fractieleider van de PvdA in de Eerste Kamer. De PvdA laat weten dat ze het besluit van Postema ,,respecteert".

Lees ook: Postema haalt uit naar Inspectie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee