Weert laat meer mensen gebruikmaken van sociaal-cultureel fonds

Print
Weert laat meer mensen gebruikmaken van sociaal-cultureel fonds

Met een bijdrage uit het Meedoenfonds kan bijvoorbeeld een bezoek aan het zwembad betaald worden. Afbeelding: Getty Images

Midden-Limburg -

Om meer mensen de kans te geven op een bijdrage voor sociaal-culturele activiteiten, gaat de gemeente Weert de doelgroep daarvoor uitbreiden. Weertenaren met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum (bijstandsuitkering) kunnen vanaf komend jaar een bijdrage aanvragen.

Met de bijdrage kunnen kosten voor bijvoorbeeld het volgen van muzieklessen, een bezoek aan het theater, het lidmaatschap van een sportclub, het gebruik van internet of een bezoek aan het zwembad betaald worden.

Tot nog toe kwamen alleen alleenstaanden en echtparen met een inkomen tot 115 procent van het sociaal minimum voor een bijdrage in aanmerking.

De bijdrage wordt betaald uit het fonds Meedoenbijdrage Gemeente Weert, dat was vroeger het Sociaal Cultureel Fonds van de gemeente.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage zijn verder dat de alleenstaande of het gezin in Weert woont en niet meer dan zesduizend euro (alleenstaande) of twaalfduizend euro (alleenstaande ouder of echtpaar) aan spaargeld heeft.

In Weert kregen afgelopen jaar 1577 huishoudens een bijdrage uit het Sociaal Cultureel Fonds. Daarnaast vroegen 388 huishoudens incidenteel een bijdrage aan. De totale kosten waren een kleine drie ton.

Door de uitbreiding van de doelgroep verwacht de gemeente komend jaar ruim 40.000 euro meer kwijt te zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen