Griendtsveen neemt toch afscheid van pastoor Ben

Print
Griendtsveen neemt toch afscheid van pastoor Ben

Griendtsveen laat pastoor Ben niet zomaar weggaan. Afbeelding: Fotopersbureau Image

Griendtsveen -

De inwoners van Griendtsveen gaan zondag toch afscheid nemen van hun pastoor Ben Faas (75). Vanwege de slechte gezondheid van de pastoor heeft het er even naar uitgezien dat een afscheid niet mogelijk zou zijn. Maar de dorpelingen willen ‘hun’ Ben, die in 1998 naar Griendtsveen kwam als waarnemend pastoor, niet zomaar laten gaan.

Gezondheid

Dat Faas uiteindelijk twintig jaar is gebleven, maakt hem meteen de langstzittende pastoor van het dorp. Sinds februari van dit jaar wordt hij echter al gemist. Vlak na zijn 75ste verjaardag moest hij zijn dorp vanwege zijn slechte gezondheid verlaten en op 31 mei heeft het bisdom Roermond hem eervol ontslag verleend.

Spannend

Volgens het plaatselijke kerkbestuur is het niet helemaal zeker in hoeverre pastoor Ben alle feestelijkheden die zondag staan gepland kan meebeleven. „Het blijft spannend. Maar op dit moment lijkt hij fit genoeg om zondag in Griendtsveen te kunnen zijn”, zegt Ton Bukkems van de parochieraad Heilige Barbara.

Deken

„Gelukkig wordt hij tijdens de bijzondere mis, waarin hij nog één keer mag voorgaan, geholpen door Peter Denneman, provinciaal overste van de montfortanen en deken De Graaf Woutering van Horst.” Het voormalige koor met meerdere dorpsgenoten en het kinderkoortje zullen deze feestelijke dienst opluisteren. Na de mis is er van 13.00 uur tot 15.00 uur gelegenheid om persoonlijk afscheid van pastoor Ben te nemen in De Zaal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen