Vaalsenaar Jo Kern benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau

Print
Vaalsenaar Jo Kern benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau

Jo Kern. Afbeelding: archief Wendy Vluggen

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Jo Kern uit Vaals is zondag benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt deze koninklijke onderscheiding op grond van zijn langdurige en intensieve inzet voor de Vaalser gemeenschap, de muziek, het sociale domein en het dialect.

Los Catastrofos

Kern is onlosmakelijk verbonden met zang- en cabaretgroep Los Catastrofos en met de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals. Zijn inzet als voorzitter van de harmonie en als schrijver van de jaarlijkse Hub Deitz Revue dragen voor een belangrijk deel bij aan cultuurbehoud in Vaals.

Dialect

Met name zijn inspanningen voor het dialect spelen in de vrijwillige werkzaamheden van Jo Kern een prominente rol. Zo verspreidt hij het Vaalser dialect door zijn liedjes en boeken ook over de (lands)grenzen heen. Hij is tevens lid en waarnemend voorzitter van de dialectvereniging Veldeke Limburg.

Ereburger

In 1998 werd Kern bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Vaals benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en in 2015 tot Ereburger van de gemeente Vaals.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen