Dierbaar

'Paard Wolivia komt op nummer 1 en dat weet mijn man..."

Print

Laat Wolivia niet merken dat je niet de baas bent. "Daar maakt ze misbruik van." Afbeelding: Stefan Koopmans

Kessel - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: schimmel Wolivia.Vanaf november wordt Wolivia (15) omgedoopt tot paard van Sinterklaas. En dat is best grappig, vindt eigenares Bente Selen (28) uit Kessel. "Als er een paard níet in aanmerking komt voor het baantje van Amerigo, is het Wolivia wel. De schimmel heeft een sterk karakter en is een echte diva. Sinterklaas zou - mocht ze hem er nog niet af hebben gegooid – in haar schaduw staan.”

Een gebruiksaanwijzing heeft het paard van Bente wel. "Je moet scherp blijven, want als ze merkt dat je haar niet de baas bent, maakt ze daar misbruik van. Gelukkig zit het tussen ons goed. Woli is voor mij heel lief en staat op nummer één.  En ja, dat accepteerde mijn man toen we elkaar het ja-woord gaven.”

>> Meedoen? Mail naar L-magazine@delimburger.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →