Solisten uit Sint Petersburg treden op in het heuvelland

Print
Solisten uit Sint Petersburg treden op in het heuvelland

Het solistenkoor staat onder leiding van Olga Stupneva Afbeelding: Philharmonie Sint Petersburg

Margraten / Banholt -

Een koor van solisten van de Philharmonie van Sint Petersburg luistert 9 december de dienst van 10.30 uur op in de Heilige Margaritakerk. Het koor staat onder leiding van Olga Stupneva.

Het koor zingt werken van diverse Russische componisten. Na de mis zullen zij nog diverse liederen ten gehore brengen. Dit koor bestaat uit circa twaalf leden. Alle zangers en zangeressen zijn professionele solisten die op vele plaatsen in de wereld gevraagd worden. Het is Olga Stupneva gelukt deze individuele talenten samen te voegen tot een koor waarvan deskundigen zeggen dat de uitdrukkingskracht, zuiverheid en schoonheid van de stemmen en de virtuoze stemtechniek de toehoorders doen verbijsteren.

Olga Stupneva werd geboren in 1962 in Pjrm (Oeral) In 1992 werd zij benoemd als professor aan de muziekfaculteit van de universiteit van St. Petersburg. Tevens werd door haar in 1992 het koor van ‘Solisten van de Philharmonie van St. Petersburg’ gesticht. In juni 2004 werd Olga Stupneva door president Poetin onderscheiden. Het solistenkoor van verzorgt ook twee concerten in de Gerarduskapel van Klooster Klooster Wittem. Dat gaat gebeuren op vrijdag 7 en op dinsdag 11 december, beide keren vanaf 20.00 uur. De entree is 16 euro. Kaartjes kunnen per mail worden gereserveerd via email jbrauers@ziggo.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen