Forse uitbreiding van elektrische stadsbussen in Maastricht

Print
Forse uitbreiding van elektrische stadsbussen in Maastricht

Afbeelding: Laurens Eggen

Maastricht / Itteren - In Maastricht rijden vanaf zondag 9 december de stadsbuslijnen 1, 2, 5 en 6 met elektrische bussen. Stadslijn 3 was sinds 2016 de enige buslijn in de stad die elektrisch rijdt. Met de komst van de nieuwe elektrische bussen rijdt de helft van de tien Maastrichtse stad/streekbuslijnen niet meer op diesel. Op korte termijn komen er 24 elektrische stadsbussen bij.

De elektrische bussen van vervoerder Arriva zijn milieuvriendelijker dan de huidige bussen die op diesel rijden en maken minder geluid. Met de komst van de 24 extra elektrische bussen komt het totaal aantal van deze 'schone' bussen in Maastricht op 28 stuks. Op lijn 3 reden al vier elektrische bussen. Op dit moment rijden er nog twintig dieselbussen op de stads/streekbuslijnen in Maastricht.

De toevoeging van elektrische bussen valt samen met de invoering van een nieuwe dienstregeling op zondag 9 december. 

De uitbreiding van het aantal lijnen waar elektrische bussen rijden betekent dat er bij de bushaltes Langendaal/Varensdaal in De Heeg en bij de Planetenhof in Daalhof laders worden geplaatst voor het bijladen van de bussen. ‘s Avonds laden de bussen bij de laadlocatie van de busgarage aan de Korvetweg. Lijn 3 heeft al een laadplek op het Miradorplein in Nazareth.

Het is volgens Arriva de bedoeling om eind 2019 ook een aantal streeklijnen in Limburg elektrisch te laten rijden. In 2026 moeten alle buslijnen van Arriva in Limburg elektrisch zijn, zonder uitlaatgassen.

De nieuwe dienstregeling van Arriva betreft enkele veranderingen in aansluittijden, stiptheid en overstapmogelijkheden.
Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de website van Arriva

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen