Mogelijke doorbraak moordonderzoek Enschede: 2 aanhoudingen

Print
Mogelijke doorbraak moordonderzoek Enschede: 2 aanhoudingen

Archiefbeelden van het politieonderzoek. Afbeelding: Tubantia/Emiel Muijderman

De politie heeft maandagmiddag twee Hengeloërs opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede. Zij worden daarnaast verdacht van een ander zwaar geweldsincident in Hengelo.

De mannen werden rond dezelfde tijd gearresteerd op de snelweg A1 en in een appartementencomplex in Hengelo. De verdachte Hengeloërs zijn 32- en 57 jaar oud. 

Lees ook: Een liquidatie van vier mensen is nagenoeg uniek in Nederland

Er zou sprake zijn van een doorbraak in het onderzoek.  Een team van 80 rechercheurs, onder leiding van het Openbaar Ministerie, werkt aan de zaak. De Enschedese moordpartij - op 13 november - is de grootste moordzaak in de Twentse geschiedenis. 

De politie vond vier doden in een bedrijfspand in Enschede. De slachtoffers waren doodgeschoten. Het ging om Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem.

Ander misdrijf
De twee mannen die maandag opgepakt zijn worden ook verdacht van een ander gewelddadig incident. Dat vond plaats op 7 november in Hengelo. Hierbij werd een man mishandeld en zou er zijn gedreigd en geschoten met een vuurwapen. In het kader van beide misdrijven zijn momenteel doorzoekingen in een aantal panden in Twente. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Actie op de snelweg
Passanten zagen politiemensen maandagmiddag met bivakmutsen op en kogelwerende vesten aan een de aanhouding verrichten op de A1 in de richting van Enschede. 

In Hengelo werd een inval gedaan in het Thrinon appartementencomplex in de binnenstad. Daar werd een man geblinddoekt afgevoerd. Rond de klok van 17.00 uur was de politie nog volop bezig met het onderzoek en mocht er niemand het appartementencomplex meer in.