Kwaliteit boven kwantiteit: Kerkrade wil betere evenementen

Print
Kwaliteit boven kwantiteit: Kerkrade wil betere evenementen

Naast meer kwaliteit wil de gemeente ook organisatoren beter gaan faciliteren. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Zuid-Limburg -

Kerkrade wil de komende jaren kwalitatief betere evenementen in de stad. Tot nu toe werd vooral ingezet op wekelijks vertier, waarbij de kwaliteit van secundair belang was.

De kwaliteitsslag moet Kerkrade meer op de kaart zetten.

Imago

De koerswijziging heeft volgens wethouder Tim Weijers te maken met het feit dat het nieuwe centrum nagenoeg klaar is. „De afgelopen jaren lag de focus op het bouwen, waarbij we het belangrijk vonden dat er iedere week iets te doen was. We wilden laten zien dat Kerkrade het bezoeken waard was. En het was een stukje compensatie voor de overlast. Nu is het tijd om te bouwen aan het programma en het imago van de stad en daar hoort meer kwaliteit bij.”

Overkill

Het doel om met welk evenement dan ook ieder gaatje in de agenda te vullen, wordt losgelaten. Weijers: „Er waren activiteiten waar mensen hun vraagtekens bij hadden. Bovendien werden het er misschien wel te veel.” Waar er zo’n tien jaar geleden nauwelijks evenementen in de stad waren, wil Kerkrade nu waken voor overkill.

Ondernemers

Naast de kwaliteitsslag wil Weijers activiteiten meer laten aansluiten op de horeca en de winkels in de stad. Ook wil hij kijken hoe de gemeente de organisatoren van bepaalde ‘bestaande kwalitatieve evenementen’, zoals 11-11 Kirchroa, beter kan faciliteren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen