CDA houdt avond over buitengebied Peel en Maas

Print
CDA houdt avond over buitengebied Peel en Maas

Het platteland verandert. Boerderijen staan te koop, zoals hier in Panningen Afbeelding: Stefan Koopmans

Panningen / Noord-Limburg -

Het buitengebied van de gemeente Peel en Maas is volop aan het veranderen. Het CDA houdt daarom donderdag een thema-avond met paneldiscussie waaraan onder meer Hubert Mackus, CDA-gedeputeerde Landbouw en Natuur zal deelnemen.

Steeds meer agrarische bedrijfsgebouwen die leeg komen te staan, energie opwekken met velden vol met zonnepanelen, de komst van windmolens, groeiende recreatie. Het voorheen agrarische landschap in het buitengebied is al jaren aan het veranderen, ook in Peel en Maas. Dat kan ook leiden tot conflictsituaties.

Coalitiepartij CDA wil graag weten wet er leeft en houdt daarom donderdag vanaf 20.00 uur een gratis toegankelijke thema-avond met paneldiscussie in het Huis van de gemeente aan het Wilhelminaplein in Panningen. Raadslid Roel Boots is voorzitter. De onlangs aangenomen CDA-motie ‘Stenen voor Stenen’ voor het buitengebied door raadslid Sandy Janssen nader toegelicht. Aanwezigen kunnen vragen, bedenkingen en meningen ventileren. Aan de paneldiscussie doen Hans Heijnen (voorzitter Natuur en Milieufederatie Limburg), Pieter Lucassen (voorzitter LLTB regio Noord-Limburg), Hubert Mackus, gedeputeerde Landbouw en Natuur en Sietse Tienkamp (directeur van camping De Heldense Bossen) mee. De avond duurt tot circa tien uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen