Helpcenter breidt uit in Brunssum

Print
Helpcenter breidt uit in Brunssum

Boerderij Kom en Zie in Schinnen, waar de hoofdvestiging van het Helpcenter mee is verbonden. Afbeelding: archieffoto: De Limburger

Schinnen / Heerlen / Hoensbroek / Brunssum / Zuid-Limburg -

Het Kom en Zie Helpcenter opent komend jaar een nieuwe vestiging in de gemeente Brunssum.

De hulporganisatie die is verbonden aan de Kom en Zie kerk in Schinnen heeft al een afdeling in aan de Schaesbergerweg in Heerlen. De vestiging in de Brunssumse kern Treebeek komt in de voormalige Opstandingskerk aan de Dominee Boumastraat.

Organisatie

Van hieruit kan het hulpcentrum jaarlijks rond de honderd mensen per jaar helpen met voedsel, kleding, schulden, opleiding of re-integratie. De organisatie helpt jaarlijks al rond de 250 mensen. Het Helpcenter is ruim vier jaar geleden gestart door Maarten Thomassen. Hij wilde vanuit de Kom en Zie kerk praktische hulp bieden aan mensen die op allerlei manieren in de problemen komen.

Bedoeling

„We staan open voor iedereen, het is niet onze bedoeling om zieltjes te winnen.” Het is de bedoeling dat ze zo veel mogelijk zelf aan de slag gaan om die problemen op te lossen, met hulp van zeventig vrijwilligers. Wekelijks komen een kleine honderd mensen langs voor hulp en begeleiding.

Kleinschalig

Het Helpcenter heeft nog geen beroepskracht, maar dat is volgens Thomassen op termijn wellicht nodig als de organisatie blijft groeien. Wel wil hij de organisatie kleinschalig houden. Het nieuwste initiatief is de hersteltuin, een moestuin in Schinnen waar minima over een half jaar hun eigen groente en fruit kunnen verbouwen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen