Vakbonden winnen kort geding over verhuizing ambtenaren

Print
Vakbonden winnen kort geding over verhuizing ambtenaren

Het pand in Heerlen staat klaar voor ambtenaren uit Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren - De vakbonden CNV en FNV hebben het kort geding tegen de gemeente Maastricht over het gezamenlijk dienstencentrum Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL) gewonnen.

Het eenzijdig door de gemeente vastgestelde sociaal plan voor de verhuizing van de circa 56 Maastrichtse ambtenaren naar SSC-ZL in Heerlen, moet binnen twee weken worden stopgezet. Dat geldt ook voor andere afspraken en overgangsregelingen.

Boete
Doet de gemeente dat niet, dan moet ze een boete van 5.000 euro per dag betalen. Volgens de rechter had de gemeente niet eenzijdig het sociaal plan en andere regelingen mogen vaststellen. De gemeente had de ledenraadpleging van de vakbonden moeten afwachten.

Bundeling
SSC-ZL is het  nieuwe gezamenlijke ambtenarencentrum van de drie steden Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht. Hun ambtenaren van de afdelingen inkoop, ICT en personeels- en salarisadministratie moeten in één kantoor in Heerlen gaan samenwerken. Vorige week leed Maastricht ook al een nederlaag over SSC-ZL bij de Ondernemingskamer.

Lees meer: Rechter tikt Maastricht op de vingers

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen