Jos Verstappen: ‘Max heeft nog nooit zo goed in zijn vel gezeten’

Print
Max Verstappen besloot zondag het Formule 1-seizoen met een elfde podiumplaats. Voor vader Jos was dat geen verrassing. ,,Max heeft nog nooit zo goed in zijn vel gezeten.”

Verstappen kende een matig begin van het seizoen, waarbij hij veel kritiek kreeg op zijn rijstijl. De 21-jarige coureur had minder risico's moeten nemen.

IJzersterk
Verstappen senior is het daar niet geheel mee eens, zo vertelt hij bij Peptalk op Ziggo Sport. ,,Ik merk bij Max dat hij meer zijn verstand gebruikt in de race en dat betekent dat hij iets minder risico neemt. Lewis Hamilton rijdt natuurlijk in een veel snellere auto en het maakt elke wedstrijd wel een stukje makkelijker als je telkens van voren mag beginnen. Max moest extra risico's nemen om op dat podium te komen, omdat de auto snelheid tekort komt.”

Verstappen werd door een ijzersterk einde van het seizoen, met vijf podiumplekken op rij, waaronder een overwinning in Mexico, vierde in de eindstand. "Amerika was goed. Rusland was goed, maar Oostenrijk was ook heel belangrijk. Brazilië was goed. Mexico was goed en ook zondag (Abu Dhabi red.) was goed", zegt Verstappen over de prestaties van zijn zoon.

"Max heeft nooit zo goed in zijn vel gezeten. Hij heeft heel veel geleerd en heeft bijna alle wedstrijden goed gepresteerd, behalve aan het begin van het seizoen. Dan doet hij een paar acties die niet lukken en dan heeft hij gelijk de hele wereldpers over zich heen."