Trump gelooft eigen klimaatrapport niet

Print
Trump gelooft eigen klimaatrapport niet

Trump vertelt verslaggevers bij het Witte Huis dat hij niet gelooft in de opwarming van de aarde. Afbeelding: AFP

De Amerikaanse president Trump wijst een rapport van zijn eigen regering van de hand waarin gewaarschuwd wordt voor de verwoestende gevolgen van klimaatverandering.

Trump werd bij het Witte Huis door verslaggevers gevraagd naar zijn mening over het rapport dat meldt dat ongecontroleerde klimaatverandering desastreus zal zijn voor de Amerikaanse economie. De president was duidelijk. ,,Ik geloof het niet’’, zei hij. Hij had een deel van het rapport wel gelezen.

Schadepost
Het rapport is geschreven door dertien regeringsinstanties en 300 internationale wetenschappers werkten eraan mee. In het onderzoek wordt gesteld dat de opwarming van de aarde een schadepost van honderden miljarden dollars zal veroorzaken. Ook de volksgezondheid loopt gevaar.

De regering van Donald Trump heeft niets gedaan om de CO2-uitstoot te beperken. Trump heeft nooit geloofd in de opwarming van de aarde. Op Twitter maakt hij geregeld grappen over de koude en de opwarming van de aarde. Afgelopen woensdag nog - het was koud in de VS - vroeg hij zich af waar de opwarming van de aarde was gebleven.