Fotopresentatie ‘Hingen in de Tijd’ geeft beeld van weleer

Print
Fotopresentatie ‘Hingen in de Tijd’ geeft beeld van weleer

Een foto uit vroeger tijden, gemaakt bij Kobus Ramakers aan de Echterstraat. Afbeelding: Pejjerlandj

Hingen -

Tientallen nostalgische foto’s, beschikbaar gesteld door de bevolking van het Hingen, geprojecteerd op een groot scherm met verklarende teksten. Een bijzondere avond, gepresenteerd door de website Pejjerlandj in samenwerking met Seniorenvereniging Pey.

Het Patronaat in Pey is het decor voor deze presentatie, getiteld ‘Hingen in de tijd’, op donderdag 13 december vanaf 19.30 uur. Er zijn zoveel foto’s beschikbaar gesteld dat de samenstellers een selectie hebben moeten maken. Alle foto’s zijn wel opgenomen op de website Pejjerlandj.

De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. De bijeenkomst is ook interessant voor de honderden evacués die in de oorlog op het Hingen verbleven in de periode van november 1944 tot en met januari 1945, alsook voor heemkundeverenigingen. De presentatie duurt twee keer één uur met een half uur pauze. Informatie: Chrit Boonen, tel. 0475-483418.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen