Kerstactie voor de Voedselbank

Print
Kerstactie voor de Voedselbank

Steun de actie voor de Voedselbank. Afbeelding: Broederschap Weert

Ospel / Leveroy / Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Stramproy / Midden-Limburg -

In december helpt de ‘Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert’ de Voedselbank voor de zesde keer met het inzamelen van artikelen. Carin Rosbergen, coördinator namens de Broederschap: “Je maakt niet alleen de cliënten van de Voedselbank blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

De cliënten van de Voedselbank zijn mensen uit de regio die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden.

Hoe doet u mee?

Doneer houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Deze producten kunnen ingeleverd worden tussen 7 en 22 december. Hiervoor staan kratten klaar, zowel in de kerken van het dekenaat Weert als bij de Jumbo-supermarkten in Weert, Nederweert en Stramproy. Alle giften zijn welkom. Let wel op dat de producten nog minstens twee maanden houdbaar zijn.

Deelnemende supermarkten

De Jumbo-winkels die aan de actie meedoen zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo René Puts in Stramproy. Hiervoor staan kratten bij de kassa’s van de supermarkten. Klanten kunnen producten nog tot vlak voor Kerstmis in de kratten stoppen. Om deelnemers aan de actie te helpen, wordt een flyer met suggesties aangereikt. Op 8 december delen broedermeesters de flyer uit bij de Jumbo-winkels aan het Collegeplein, op Leuken en in Nederweert. Op 15 december zijn dat de Jumbo-winkels op Moesel, Boshoven en Stramproy.