Werkzaamheden: treinverkeer Heerlen-Kerkrade volgende week verstoord

Print
Werkzaamheden: treinverkeer Heerlen-Kerkrade volgende week verstoord

Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Zuid-Limburg - Vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe internationale treinlijn tussen Maastricht en Aken rijden er in de eerste week van december minder treinen rond Heerlen en Kerkrade.

Vanaf zaterdag 1 december tot en met zaterdag 8 december rijden er in de avonduren geen treinen tussen Heerlen en Kerkrade Centrum. Tussen Heerlen en Herzogenrath rijden in die periode helemaal geen treinen.

Op de zaterdagen rijden de treinen tussen Heerlen en Kerkrade Centrum tot 23.00 uur. De overige dagen rijdt er vanaf 21.40 geen trein meer op het traject.

Lees ook: Een nieuwe drielandentrein die maar door twee landen rijdt.

Arriva zet bussen in die op alle tussengelegen stations zullen stoppen. Deze vertrekken vanaf de voorzijde van de stations behalve bij station Heerlen, Eygelshoven en Chevremont. In Heerlen vertrekken de bussen vanaf de achterzijde van het station (busstation). Bij station Eygelshoven vertrekken de bussen vanaf de bushalte Dentgenbachweg en bij station Chevremont vertrekken de bussen vanaf de Toupsbergstraat.

Langere reistijd
Ook voor reizigers tussen Heerlen en Herzogenrath wordt busvervoer geregeld. Deze bussen vertrekken vanaf de achterzijde van het station in Heerlen en stoppen ook bij de tussengelegen stations Landgraaf en Eygelshoven Markt.

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Spooroorlog over verbinding Maastricht-Luik

In de eerste week worden naast werkzaamheden ook testritten uitgevoerd voor de nieuwe spoorlijn, die uiteindelijk ook naar Luik zou moeten doorlopen.