'Barcelona heeft goede spelers genoeg'

Print
FC Barcelona is niet met de sterkst mogelijke selectie naar Eindhoven gekomen voor de uitwedstrijd van woensdag tegen PSV in de Champions League.

Onder anderen Luis Suárez (rechterknie), Rafinha (gescheurde kruisband in linkerknie) en Sergi Roberto (hamstring) zijn in Spanje achtergebleven, net als Oranje-international Jasper Cillessen. De tweede keeper van Barcelona heeft een lichte spierblessure in zijn rechterbeen.

Representatief
,,Blessures zijn nooit prettig'', zei Mark van Bommel dinsdag desgevraagd over de lijst met afwezigen bij de Spaanse kampioen. ,,Maar zij hebben een hele brede selectie met veel goede spelers. Barcelona speelt in een seizoen heel veel wedstrijden en kan altijd een representatief elftal op de been brengen. Ze zijn weliswaar geplaatst voor de volgende ronde, maar willen ook gewoon winnen. Het maakt niet zoveel uit wie er op het veld staat.''

Lionel Messi is wel van de partij in het Philips-stadion en doet normaal gesproken vanaf het begin mee. Dat is leuk voor de PSV-fans, maar ook voor de spelers. ,,Als Uruguayaan kan en mag ik zeker fan zijn van een grote speler uit Argentinië'', zei Gastón Pereiro, die dit seizoen onder Van Bommel zeker is van een basisplaats. Onder Phillip Cocu, de voorbije seizoenen de eindverantwoordelijke in Eindhoven, was dat wel anders. ,,Het is bijzonder tegen Messi te spelen. Ik ben daar heel erg blij mee.''

Vaste opstelling
PSV kent zelf geen personele problemen in aanloop naar de voorlaatste groepswedstrijd van dit seizoen in de Champions League. Van Bommel speelt al bijna het hele seizoen met zijn vaste basisopstelling en lijkt dat woensdag ook weer te doen.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever en Angeliño; Rosario, Pereiro en Hendrix; Lozano, De Jong en Bergwijn.