Milou Mets gevraagd voor Formule W

Print
Bingelrade - De Limburgse racer Milou Mets is gevraagd deel te nemen aan de nieuwe raceklasse W-series voor vrouwen, ook wel Formule W genoemd. De coureur uit Bingelrade moet op 24 januari in Oostenrijk aan de bak om een racestoeltje te bemachtigen. 55 vrouwen nemen aan de selectieronde deel. Er zijn twintig plaatsen beschikbaar.

Milou Mets (28) racet momenteel in de klasse LMV8 die op het ovaal in Venray wordt verreden. De Formule W waarvoor Mets is gevraagd is dit jaar door initiatiefnemer en oud Formule I-coureur David Coulthard in het leven geroepen. Coulthard hoopt met de nieuwe klasse vrouwelijke racers een opstapje te geven richting de grote raceklassen.

Bekroning
Mets is vereerd dat ze een kans krijgt om deel te nemen aan de Formule W. ,,Ik zie dit toch als een bekroning van het werk dat ik samen met mijn vader Rob Mets heb verricht om in de autosport aan de bak te komen. Ik ben begonnen in de karts, race nu in V8-Nascar look-a-likes en krijg een kans om in Formule-wagens te gaan rijden. Daar ben ik heel blij mee.”

Aan de Formule W is een prijzenpot van 1,5 miljoen pond verbonden. Geracet wordt in Formule 3-auto’s , met open wielen dus, die over 230 pk beschikken. De zes races, allemaal in Europa, worden gehouden als voorprogramma bij het prestigieuze DTM-kampioenschap dat onder andere Assen en Zolder aandoet volgend jaar.