Bestuur van Omroep Stein laat hoofdredacteur vallen

Print
Bestuur van Omroep Stein laat hoofdredacteur vallen

Afbeelding: iStock

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers - De directeur/hoofdredacteur van Lokale Omroep Stein (LOS) is na vier jaar opgestapt omdat het bestuur een in zijn ogen ongewenst functionerende medewerker handhaaft.

Volgens Harry Lardinois gedroeg de betreffende vrijwilliger zich nogal dominant, deed hij medewerkers die zich daarover beklaagden af als oproerkraaiers en weigerde hij kennis over te dragen. „De afdeling waar hij van was kwam bijeen maar niemand durfde iets te zeggen”, zegt Lardinois. Hij kaartte de in zijn ogen onwerkbaar geworden situatie aan bij het bestuur, dat de medewerker in oktober voor een maand schorste.

Gemoedsrust
Toen Lardinois terugkwam van een korte vakantie was de man weer bij de omroep actief. „De voorzitter had mij gezegd dat hij wat hem betrof kon vertrekken maar de andere bestuursleden wilden hem handhaven. Toen was het voor mij helemaal over en ben ik voor mijn eigen gemoedsrust opgestapt.”

LOS-voorzitter Rick Ummels bevestigt dat hij zich om pragmatische redenen bij de rest van het bestuur heeft aangesloten. „Door die schorsing kwamen we in de knoop met de uitzending van de begrotingsvergadering van de raad op 8 november. Die moesten we verzorgen, dus haalden we hem terug vanwege zijn technische kennis. Lardinois trok toen de conclusie dat wij kozen voor de onruststoker. Ik wilde dat hij bleef, hem viel niks te verwijten. Maar het bestuur moet de continuïteit waarborgen en rust in de tent houden. Er is een keus gemaakt in het belang van de omroep. We moeten het uitzingen tot de fusie met Start in 2020 en daar hebben we de gemeente hard bij nodig. Die willen we niet tegen ons in het harnas jagen.”

Aangepaste taak
De voorzitter verwacht niet dat intern de spanningen weer zullen oplaaien. „Die medewerker had te veel zeggenschap en heeft nu een aangepaste taak. Zijn kennis is overgedragen.” De medewerker zelf is niet voor een reactie bereikbaar.

Ummels bespreekt donderdag met alle vrijwilligers de stand van zaken. Onder meer de aanstelling van een interim-directeur/hoofdredacteur komt aan de orde. Het bestuur neemt deze functie tot dan waar.

Lardinois is zestien jaar bij de LOS in diverse functies actief geweest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen