Parkmanagement: Weert moet afspraken onderhoud groen nakomen

Print
Parkmanagement: Weert moet afspraken onderhoud groen nakomen

Ondernemers Weert willen meer aandacht voor groenonderhoud. Afbeelding: archief Stefan Koopmans

Midden-Limburg / Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Parkmanagement Weert vindt dat de gemeente haar afspraken na moet komen en meer werk moet maken van het onderhoud van groen op de bedrijventerreinen.

„Er zijn in het verleden bedrijven naar Weert gehaald, waarbij beloftes zijn gemaakt over het onderhoud en beheer van groen op het bedrijventerrein waar ze zich zouden vestigen”, zegt Wim Caris van de Stichting Parkmanagement Land van Weert & Cranendonck. „Door bezuinigingen is het onderhoudsniveau daarna teruggeschroefd. Daarmee werden de afspraken uit het verleden gemakshalve vergeten. Bij de uitvoering kwam de gemeente er plots achter dat ze te weinig mankracht had om het onderhoud uit te voeren. Gevolg: het onderhoudsniveau ging niet van A naar B, maar van A naar C.”

Met zogenaamde Service Level Agreements voor de verschillende bedrijventerreinen wil Parkmanagement nu inventariseren wat het afgesproken niveau is en dat de gemeente haar onderhoud daarop aanpast.

„Daarna kunnen we nog kijken of er aanvullende wensen zijn en wie daaraan een bijdrage zou kunnen leveren”, aldus Caris.

„De gemeenteraad heeft enkele jaren geleden besloten dat het kwaliteitsniveau van het groenonderhoud van niveau A naar B gaat”, aldus een woordvoerder van de gemeente. „Dit geldt ook voor de bedrijventerreinen. De afgelopen periode hebben we goede gesprekken gevoerd met Parkmanagement, waar ook het groenonderhoud op de agenda stond.. Daarnaast is het plan om Bedrijven Investerings Zones (BIZ’en) op te richten voor ieder bedrijventerrein. Met Parkmanagement is afgesproken dat we met de parkmanager en de afzonderlijke BIZ’en in gesprek gaan over een nieuwe invulling van het groenonderhoud als daar behoefte aan is.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen