Laatste verdachten vrij in Belgische matchfixingzaak

Print
Laatste verdachten vrij in Belgische matchfixingzaak

Mogi Bayat is een van de hoofdverdachten in het Belgische voetbalschandaal. Afbeelding: AFP

De laatste drie verdachten die nog vastzaten in het onderzoek naar witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal, mogen van de rechter onder voorwaarden de gevangenis uit.

Na betaling van een vastgestelde borgsom zijn spelersmakelaar Mogi Bayat, oud-advocaat Laurent Denis en financieel directeur Thierry Steemans van KV Mechelen weer op vrije voeten.

Zelfverrijking
Het drietal werd opgepakt bij een grote politieactie in oktober. Ze zijn belangrijke verdachten in het grootschalige onderzoek naar fraude en omkoping in het Belgische voetbal. Het uitpuilende strafdossier heeft de titel 'Propere Handen'.

Makelaar Bayat is een bekende naam in het Belgische voetbal. De zaakwaarnemer heeft veel cliënten bij grote clubs in België, zoals Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk. Bayat wordt onder meer verdacht van zelfverrijking. Het geld zou via een rekening van voormalig advocaat Denis zijn weggesluisd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen