Dionne Wiertz jaar later alsnog in Roda-top

Print
Dionne Wiertz jaar later alsnog in Roda-top

Dionne Wiertz en haar man Harm, voormalig commissaris van Roda. Afbeelding: Annemiek Mommers

Zakenvrouw Dionne Wiertz treedt toe tot de groep ondernemers die Roda JC aan het saneren is. Dat gezelschap, bekend als de G6, gaat verder onder een nieuwe naam: ‘Stichting Samen Roda JC’.

Wiertz zal de portefeuille hr en communicatie voor haar rekening nemen. Voormalig VDL NedCar-bestuurder Carel Bouckaert blijft gewoon de woordvoerder van het gezelschap.

Buitenlandse investeerders
De entree van Wiertz is opmerkelijk. De uitzendonderneemster zou vorig jaar de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff al gaan beheren, maar dat plan ketste uiteindelijk af. Destijds was één van haar eisen dat de club niet in zee zou gaan met buitenlandse investeerders. Op dit moment bezit de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev twintig procent van de Roda-aandelen. De zakenman is officieel nog steeds kandidaat om de club volledig over te nemen.

Wiertz was daarnaast een voorstander van forse bezuinigingen. Ze wilde daarin een stuk verder gaan dan de toenmalige clubleiding.

Saneren
De Stichting Samen Roda JC beheert de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff (79,8 procent). De zeven ondernemers zijn druk doende de club stevig te saneren, om zo een nieuw fundament voor de toekomst te leggen. Een van de manieren waarop het gezelschap geld wil besparen is het verlagen van de stadionhuur. De gemeenteraad van Kerkrade neemt daar woensdagavond een besluit over.

Volgende week presenteert de ondernemersgroep een inhoudelijke update van de stand van zaken.