Première bokkenrijdersfilm Voor Galg en Rad

Print
Première bokkenrijdersfilm Voor Galg en Rad

Tygo Gernandt speelt in de korte film Voor Galg en Rad. Afbeelding: Still uit de film van Paul Haans

Schinveld / Puth -

De Bokkenrijdersfilm ‘Voor Galg en Rad’ van regisseur Paul Haans beleeft zaterdag 1 en zondag 2 december premières in Puth en Schinveld.

De 29-jarige regisseur Paul Haans was al vroeg geïnteresseerd in de Bokkenrijders. Hij woont in Westervoort, bij Arnhem, maar trok regelmatig naar Zuid-Limburg ter inspiratie. Dat leidde tot de korte film Voor Galg en Rad. De film is in zijn geheel op genomen in Limburg met als speellocaties Kasteel Hoensbroek, het Danikerbos, Nonke Buusjke en Puth. De acteurs uit de film zijn afkomstig van toneelvereniging Puth, waardoor het geheel een lokale tint heeft gekregen.

Verhaal

De film is mede tot stand gekomen door crowdfundingcampagnes en vertelt over de zestienjarige Thias. Hij is een bedeesde, volgzame jongen en lid van een bende straatkinderen die onder leiding van de stoere Hendrik rond Kasteel Hoensbroek zwerft en steelt. Deze groep kinderen wordt door de ‘gewone’ burgers met de nek aangekeken en weggejaagd; volgens hen zijn het kinderen van de duivel die zijn geboren voor galg en rad. Deels klopt dit wel, want Thias is een zoon van Mathias Ponts: kapitein der Bokkenrijders, die is opgepakt en veroordeeld voor vreselijke misdaden.

Waar en wanneer

Zaterdag 1 december zal er vanaf 20.00 uur een speciale galapremière worden gehouden in café Oud Limburg in Puth waarbij cast en crew aanwezig zijn. Zondag 2 december wordt de film afgespeeld bij Nonke Buusjke vanaf 14.00 uur. Meer informatie: www.paulhaans.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen