Loods met geknevelde Poolse mannen is illegale sigarettenfabriek

© De Limburger/Ermindo Armino

© De Limburger/Ermindo Armino

© De Limburger/Ermindo Armino

© De Limburger/Ermindo Armino

© De Limburger/Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De loods in Susteren waar de politie dinsdagavond zes vastgebonden Poolse mannen vond, was vermoedelijk een illegale sigarettenfabriek. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Rik van Hulst

Of er een relatie is tussen de geknevelde mannen en de fabriek is nog onduidelijk.

AlarmDe ontdekking kwam nadat een man dinsdagavond laat alarm sloeg bij een van de woningen in de buurt van de loods. Daar vertelde hij dat iemand hem iets wilde aandoen. Kort daarvoor was hij met zijn auto door het hek bij de loods een weiland ingereden. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd en is later weggesleept.

Lees ook: Politie vindt zes geknevelde mensen in loods Susteren

Rond kwart voor tien kreeg de politie een melding over een onbekende gewonde man. Onderzoek leidde uiteindelijk naar de loods in de straat, waar de zes geknevelde personen zaten. Agenten hebben hen bevrijd en meegenomen naar het bureau, waar ze vannacht een verklaring hebben afgelegd.

OvervalDe recherche vermoedt dat de loods is overvallen. Of de overval te maken heeft met de illegale sigarettenfabriek én hoeveel personen erbij betrokken waren, kan de politie nog niet zeggen.

AangehoudenDe eigenaar van de loods is in diezelfde nog aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of hij betrokken is bij de illegale sigarettenfabriek en de vastgebonden mannen in zijn loods.

Voorraad en machinesBurgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren noemt de ontdekking opmerkelijk. ,,Ik heb al veel gezien, maar het blijft me verrassen wat er zich allemaal in onze gemeente afspeelt.” Volgens Hessels is het ‘duidelijk dat de loods als sigarettenfabriek werd gebruikt’. Dat bleek toen hij een kijkje ging nemen. Hessels: ,,Het was heel duidelijk te zien aan de voorraad en de machines. De loods was er op ingericht.”

Grote brandBij het bedrijf woedde begin november een grote brand. Een trailer met daarop acht personenauto’s ging in vlammen op, evenals de vijf opleggers die ernaast geparkeerd stonden. De politie laat desgevraagd weten dat op dit moment niets erop wijst dat het om brandstichting ging. ,,Op dit moment gaan wij er niet vanuit dat er een verband is tussen de mannen in de loods en de eerdere brand”, aldus de politiewoordvoerder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee