Jan Geuns 75 jaar lid kerkelijk zangkoor Ospel

Print
Jan Geuns 75 jaar lid kerkelijk zangkoor Ospel

Afbeelding: iStock

Ospel - Tijdens de St. Caeciliaviering van de vrijwilligers van de parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Ospel werd Jan Geuns (87) gehuldigd vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap van het kerkelijk zangkoor te Ospel.

Pastoor Koumans feliciteerde de jubilaris en dankte hem voor zijn gewaardeerde en lange staat van dienst als kerkzanger. Hij bood de voorzanger en nestor van het koor een attentie en zijn echtgenote Fien een bloemboeket aan.

Met een 10-tal klasgenoten werd Jan in 1943 lid van het kerkelijk knapenkoor, dat het hoofd van de school Thomas Koppen, tevens directeur van het kerkelijk zangkoor, ieder jaar aanvulde met muzikale leerlingen. Talenten stroomden vervolgens door naar het “heren” zangkoor. Jan was een van hen want muziek en zang zaten ook toen al rijkelijk in de genen bij de familie Geuns – telgen van Vrijke Jan op de Waatskamp. Geen wonder dat Jan ook lid werd van de (gemengde) Zangvereniging St. Caecilia te Ospel, waar hij Fien vant Postkantoeër ontmoette, zijn echtgenote Fien Wijen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee