NL-Alert berichten ook te zien op vertrekborden bushaltes

Print
NL-Alert berichten ook te zien op vertrekborden bushaltes

Middels een bericht op hun mobieltje worden burgers door NL-Alert geïnformeerd over rampen. Afbeelding: Veiligheidsregio

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen -

Bij een ramp in de buurt kan Veiligheidsregio Limburg-Noord alle direct betrokkenen en omwonenden via een NL-Alert op hun mobiele telefoon informeren en alarmeren. Vanaf 3 december is dat ook mogelijk via digitale vertrekborden bij bushaltes.

Op hun mobiel en op digitale vertrekborden bij haltes van de bus zien ze wat er aan de hand is en ook wat ze het beste kunnen doen. Iedereen die een NL-Alert ziet, wordt verzocht mensen in de omgeving te informeren en waar nodig hulp te bieden.

De overheid zendt maandag 3 december om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Mensen die het bericht op hun mobiel ontvangen, weten dat hun telefoon juist is ingesteld. Nieuw is dat NL-Alert nu uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo zijn rampmeldingen vanaf 3 december ook te zien op veel digitale vertrekborden bij bushaltes in deze regio.

Het vorige controlebericht, verstuurd in juni 2018, werd door ruim tien miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio groot. Met het laatste controlebericht werden circa 11,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt.

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet de gebruiker dit zelf doen. Dat kan via www.nl-alert.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen